Caro's Uitvaartbegeleiding
Met liefde geregeld

Hoe het allemaal begon

1 april 2016 ben ik gestart als overledenenverzorger en bracht ik overledenen over van het thuisadres naar het uitvaartcentrum of baarde ik ze samen met mijn collega's op, op de gewenste plek. Bijvoorbeeld in de eigen vertrouwde woon- of slaapkamer, in het favoriete klusschuurtje of dat mooie tuinhuis waar diegene zo graag was. De dag van de uitvaart vervoerde ik de overledene naar het crematorium of naar de desbetreffende kerk en begraafplaats.

Roeping

"Het vinden van je roeping" vond ik tot dat moment zweverig en nonsens. Echter vanaf het eerste moment dat ik mee mocht om iemand over te brengen voelde ik wat dat eigenlijk betekende: "je roeping". Ik zat al 17 jaar vastgeroest bij een zorgverzekeraar en werken deed ik om brood op de plank te krijgen en ook gewoon om mee te draaien in de maatschappij. Alleen nú voelde ik dat ik echt van betekenis kon zijn. En natuurlijk zijn dit niet altijd makkelijke situaties, omdat nu eenmaal niet iedereen op een respectabele leeftijd rustig in bed het leven loslaat. Maar juist in deze situaties voel ik mij bevoorrecht als je van de familie het vertrouwen krijgt om samen met hen te werken aan het afscheid en over de drempel te mogen stappen in hun leven op dit breekbare moment.

Door mijn werk als overledenenverzorger heb ik steeds meer ervaring gekregen met alle situaties die je kan tegenkomen bij een overleden lichaam. Ik heb de opleiding piëteitsvolle verzorging, make-up en camouflage en buikpuncties gevolgd en de bijbehorende certificaten behaald.

Uitvaartverzorger

Eind 2018 ben ik mee gaan lopen als uitvaartverzorger.          Ik miste bij het verzorgen van een overledene, het verdere contact met de families en wilde nog meer van betekenis kunnen zijn. Per maart 2019 kon ik terecht bij een werkgever en werd ik ingezet bij bestaande ondernemers die door drukte, ziekte of vakantie een back-up nodig hadden. Hierdoor heb ik heel veel ervaring opgedaan en vele uitvaarten begeleid en uitgevoerd door geheel Zeeland en soms ook daarbuiten. Ik heb tevens mijn diploma tot uitvaartverzorger behaald. Helaas ging het bedrijf  waarvoor ik werkte begin 2020 failliet. De opdrachtgevers voor wie ik geregeld uitvaarten overnam, wilden mij niet kwijt en dus heb ik zonder nadenken de stap naar de Kamer van Koophandel gezet en op 2 maart 2020 was Caro's Uitvaartbegeleiding een feit.

Tot op de dag van vandaag voelt dit beroep niet als werk. Ondanks dat het wel het 24/7 aanstaan is en je nooit tevoren weet hoe je dag of zelfs komende uur eruit gaat zien, je op de gekste momenten van de dag bezig bent en het ook de nodige energie vergt. Met passie en bevlogenheid probeer ik zo goed mogelijk de laatste wensen van de overledene of de naasten tot een mooi afscheid te laten komen. Hierbij staat niet voorop hoe het hoort, maar wat de wens van de familie/overledene is. 

Verder ben ik erg creatief, een storend iets op een foto wegwerken, een fotopresentatie in elkaar zetten met muziek en film? Een rouwkaart geheel naar wens? Vraag naar de mogelijkheden en ik kijk er graag naar.


Caro's Uitvaartbegeleiding

Als ZZP-uitvaartverzorger bracht ik natuurlijk alleen mijzelf mee. Dus vond ik het belangrijk mijn naam of een deel ervan op te nemen in mijn bedrijfsnaam. Inmiddels heb ik de kans gekregen mijn vleugels verder uit te spreiden en uitvaarten uit eigen naam te gaan doen. Maar ook ík kan natuurlijk niet 365 dagen in het jaar alleen maar met dit vak bezig zijn. Zeker in deze branche is het belangrijk te ontladen om weer vol energie een familie in rouw te kunnen begeleiden. Ook bij drukte wil ik kwaliteit blijven bieden. Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik gebruik kan maken van een back-up. Die met net zoveel kwaliteit, liefde en toewijding de families willen bijstaan. Met allemaal hetzelfde doel voor ogen: Een waardevol afscheid. Maar ja die heten geen Caro of Caroline natuurlijk. Zoekende naar de betekenis van de naam 'Caro' kwam ik erachter dat dit in het Italiaans o.a. 'dierbaar' en 'lief' betekent. Hoe mooi is dat? En ja, voor diegene die het meteen opzoeken op Google, het betekent ook 'duur'. Maar die negeer ik graag. Bij Caro's Uitvaartbegeleiding zijn we transparant en ontvangt u altijd een begroting. Daarnaast werk ik met nette prijzen en een gemiddeld aannametarief.